Hela dagen

Rösta fram Årets Skyltfönster i Visby

Visby Visby

Rösta på det skyltfönster du tycker är vackrast, mest kreativt, roligt eller juligt i vår tävling Årets skyltfönster! Alla som är med och röstar har också chansen att vinna ett presentkort hos oss på Visby Centrum.

Julmarknad på Stora torget

Stora torget

Hela julen arrangeras julmarknad på Stora torget, en fin och välbesökt tradition. Här kan du i de olika julbodarna köpa alltifrån brända mandlar och gotländska hantverk till delikatesser och julklappar.

Julbodarna har öppet alla adventshelger, lördag-söndag. Klicka på rubriken för att se exakta öppettider.

Räven raskar över isen

GKF Wallers Plats 5

Årets tema är räven raskar över isen. Alla GKFs medlemmar och några utvalda formgivare visas i ett vintrigt landskap. Vernissage lördag 27 november. Utställningen pågår till 13 januari 2022.

Julkonsert med Lee Gotvik

Konsert med artisten och låtskrivaren Lee Gotvik tillsammans med flerfalt nominerade och hyllade pianisten Oskar Lindström i Vårdklockans Kyrka, Visby.

Skyltsöndag

Traditionell skyltsöndag på första advent med shopping, marknad och magisk julstämning. Julbord på flera restauranger, julkonserter, jultomten kommer till stan och hälsar på, körsång, dans kring granen och mycket mer. Klicka på bilden för att se hela dagens program.

Pågående

Bryggerivisning med Beer Makers Dinner

Gotlands Bryggeri

Tillsammans med Visbys krogar vill vi lyfta ölet som måltidsdryck. Olika ölstilar passar bäst ihop med olika matinriktningar. Därför har vi valt att para ihop säsongens produkter med restaurang Bolagets meny inför jul.

Julhandel på Bryggerigården

Gotlands Bryggeri

Välkomna förbi oss på St Hansgatan 47 till vår bryggerigård för att handla med dig julklappar hem, provsmaka säsongens produkter eller boka in dig på kvällens ölprovning och bryggerivisning. Välkomna förbi! Klicka för att läsa mer och se alla datum.

Julmarknad på Södertorg

Södertorg

Välkommen till julmarknaden på Södertorg. Här kan du köpa vackra julkransar, textila hantverk, lammskinn, charkuterier och mycket annat.

Julmarknad vid KALK Hotel

Strandgatan 13

Kom och fira första advent tillsamman med oss utanför Kalk Hotel, på vår julmarknad kommer det att finns allt ifrån julgranar, kransar till glögg. Vi serverar dessutom adventsfika (13.00-17.00) där det […]

Svensk Form Gotlands Formbazar

Specksrum 6 Specksrum 6

I vackra bönsalen på Kulturum hittar du några av Gotlands bästa formgivare och konsthantverkare.
Gotlands korvfabrik grillar veganska och köttiga delikatesskorvar på gården. Vi bjuds på eldshow, julpysselhörna för barn och andra överraskningar. Det är även öppet hus på våning 3 på Kulturum och i ateljé Ankaret.

Drop- in vaccination

Solbergaskolans matsal

På skyltsöndagen finns Region Gotlands vaccinationsteam i Solbergaskolans matsal för att vaccinera mot covid-19.Du kan vaccinera dig med dos 1, dos 2 eller dos 3, förutsatt att du inte redan har en bokad tid. Du måste också ingå i den grupp som rekommenderas vaccination med den aktuella dosen.

På skyltsöndagen kan du också få hjälp med att ansöka om vaccinationsbevis, antingen digitalt eller på blankett.

Tipspromenad i S:t Hanskvarteren och runt Stora torget

Visby

Tävla om fina priser hos flera medlemsföretag i S:t Hans kvarteret. Svarstalong finns i denna tidning och hos Kränku Te & Kaffe. Svarstalongen lämnas hos Kränku Te & Kaffe innan kl 17.00 den 28 november.

Räddningstjänsten och Länsförsäkringar Gotland

Östercentrum

Vid österport träffar du Räddningstjänsten och Länsförsäkringar Gotland. Där kan du lära dig mer om brandsäkerhet, sitta i en brandbil och hämta Länsförsäkringars fina reflex.  Vi bjuder även på en […]

Release från guldsmedjan

S:t Hansg 26

Release av nyheter från smedjan. Tävling där du kan vinna fina priser. Vi bjuder på Hafvedes nya äppelglögg med sting.

Medeltida jul

Alla fyra söndagarna i advent håller vi Gamla Apoteket öppet för besökare, samtidigt så streamar vi online från studion. I år erbjuder Medeltidsveckan en mer långvarig julklapp som sträcker sig över hela advent. Det blir konserter från våra sändningar 2020 och 2021, det blir studioprat, föreläsningar och om stjärnorna står rätt får vi även möjlighet att ha en liten scen inne på Gamla Apoteket.

Jultomten kommer till stan

Konstmuseets gård S:t Hansgatan

Jultomten är på plats vid Tomtepromenaden och tar emot alla barns önskelistor. Han har också med sig en säck med julklappar som han delar ut till alla barn. Obs! begränsat […]

Ponnyridning

Österport

Alla helger i advent arrangerar Visby Centrum i samarbete med Visbytravet ponnyridning för alla barn. Välkommen söndagen den 28 november och lördagarna 4, 11 och 18 december 13.00-15.00. Plats: Österport […]

Stadsvandring: Staden bakom muren

Visby

Visby är en fantastisk stad med medeltida hus, kyrkoruiner och ringmurstorn. Tänk att få komma in bakom de låsta dörrarna och se dessa byggnader inifrån. Nu finns den möjligheten! Läs mer här.