Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skyltsöndag

28 november, 2021

Traditionell skyltsöndag på första advent med shopping, marknad och magisk julstämning. Julbord på flera restauranger, julkonserter, jultomten kommer till stan och hälsar på, körsång, dans kring granen och mycket mer. Se hela programmet här:

Julmarknad på Stora torget
Lördag & söndag alla adventshelger 10.00-17.00Vissa av bodarna har öppet utöver dessa öppettider.
Hela julen arrangeras julmarknad på Stora torget, en fin och välbesökt tradition. Här kan du i de olika julbodarna köpa alltifrån brända mandlar och gotländska hantverk till delikatesser och julklappar.

Julmarknad på Södertorg
Södertorg, 10.00-16.00
Välkommen till julmarknaden på Södertorg. Här kan du köpa vackra julkransar, textila hantverk, charkuterier och mycket annat.

Julshopping, fika och julmat
11.00-16.00
Välkommen in i Visbys butiker som hjälper er med alla julklappar. Visbys mysiga fik bjuder in till saffransbullar, varm choklad och annat gott. Stans restauranger har såklart öppet några timmar till för er som vill avsluta med en god bit mat.

Tipspromenad i S:t Hanskvarteren och runt Stora torget
11:00-16:00, S:t Hanskvarteren och runt Stora torget i Visby
Tävla om fina priser hos flera medlemsföretag i kvarteret. Svarstalong finns i denna tidning och hos Kränku Te & Kaffe. Svarstalongen lämnas hos Kränku Te & Kaffe innan kl 17.00 den 28 november.

Smaka på Kränkus Julteer
Kränku Te & Kaffe, S:t Hansplan 4, 11:00-16:00
Kränku bjuder på sina populära julteer utanför butiken.

Svensk Form Gotlands Formbazar
Specksrum 6, 11.00-15.00
I vackra bönsalen på Kulturum hittar du några av Gotlands bästa formgivare och konsthantverkare.
Gotlands korvfabrik grillar veganska och köttiga delikatesskorvar på gården. Vi bjuds på eldshow, julpysselhörna för barn och andra överraskningar. Det är även öppet hus på våning 3 på Kulturum och i ateljé Ankaret.

Räven raskar över isen
Plats: GKF
Årets tema är räven raskar över isen. Alla GKFs medlemmar och några utvalda formgivare visas i ett vintrigt landskap. Vernissage lördag 27 november. Utställningen pågår till 13 januari 2022.

Medeltida Jul – som stream och i studio
Gamla Apoteket, 12.00-15.00
Alla fyra söndagarna i advent håller vi Gamla Apoteket öppet för besökare, samtidigt så streamar vi online från studion.I år erbjuder Medeltidsveckan en mer långvarig julklapp som sträcker sig över hela advent. Det blir konserter från våra sändningar 2020 och 2021, det blir studioprat, föreläsningar och om stjärnorna står rätt får vi även möjlighet att ha en liten scen inne på Gamla Apoteket.

Sändningen sker via Medeltidsveckan FB-sida och Youtube-kanal. Den som vill följa med på plats i Gamla Apoteket är varmt välkommen på ett glöggdoftande pepparkake-watch-party i studion.

Julhandel på Bryggerigården
Gotlands Bryggeri, 13:00-16:00
Välkomna förbi oss för att handla med dig julklappar hem, provsmaka säsongens produkter eller boka in dig på kvällens ölprovning och bryggerivisning.

Riddarna besöker stan
13.00-15.00
Vår riddare Hans af Visby besöker stan tillsammans med Riddare Bagge & Riddare Av Tvenne Pilar. De rider runt bland gator & torg i hela stan.

2års jubileum
Winberg, 13.00-15.00
Vi firar två år med att ha Majas Bageri på besök hos oss i butiken. Vi bjuder på tårta och Maja visar hur man använder de tyllar hon använt för att dekorera tårtan med.

Träffa jultomten
13.00-15.00 på Konstmuseets gård, S:t Hansgatan.
Jultomten tar emot barnens önskelistor. Han har också med sig en säck med julklappar som han delar ut till alla barn. Obs! begränsat antal, vi kan inte garantera att alla barn får en klapp.

Ponnyridning
13.00-15.00 vid Österport
Visby Travet är på plats och erbjuder ponnyridning för alla barn.
Kostnad: Valfritt. Alla intäkter går till Röda Korset.
Travet är även på plats 4, 11 och 18 december och erbjuder ponnyridning i stan.

Dans kring granen
14.00 & 15.30 på Stora torget
Kom med och dansa & sjung tillsammans med oss kring granen, under ledning av Visby Dansskola.

Räddningstjänsten & Länsförsäkringar
Räddningstjänsten tillsammans med Länsförsäkringar finns på plats vid Österport.

Stadsvandring: Staden bakom muren
Fornsalen, 14.00
Tänk att få komma in bakom stans låsta dörrarna och se dessa byggnader inifrån. Nu finns den möjligheten! Gotlands Museum har nycklarna till världsarvstaden Visby. På denna vandring visar vi några av Visbys mest spännande historiska byggnader och ruiner. Arrangör: Gotlands Museum

Julkonsert med Lee Gotvik
Vårdklockans kyrka 15.00 & 19.00
Konsert med artisten och låtskrivaren Lee Gotvik tillsammans med flerfalt nominerade och hyllade pianisten Oskar Lindström i Vårdklockans Kyrka, Visby. Första advent, mitt i hjärtat av Visby innerstad.

Detaljer

Datum:
28 november, 2021

Arrangör

Visby Centrum